Adviseur in vakgebied plannen....Pure passie!

 

 

 

 

De planner

 

De functionaris die het vak plannen uitoefent heeft een functienaam die verschillend kan zijn binnen de verschillende branches. Denk hierbij aan planner, personeelsplanner, roosteraar,  interim planner etc. Echter hebben deze functienamen 1 grote overeenkomst, namelijk plannen, roosteren of inroosteren het is een vak!

 

Planning is een multidisciplinair vak. Het houdt in dat de planner kennis dient te bezitten vanuit verschillende disciplines. Het maakt het vak plannen juist zo boeiend omdat je als roosteraar dient te beschikken  over kennis van vaardigheden vanuit al die verschillende disciplines. 

 

Vanuit verschillende richtingen worden er eisen en/of belangen gesteld. Het is lang niet altijd eenvoudig om met al deze belangen om te gaan als planner. Daarnaast worden er nog grenzen gesteld aan de mogelijkheden van de inzet van het personeel door diverse wet- en regelgeving, zoals de Arbeidstijdenwet, cao of interne regelingen. 

 

Dit allemaal bij elkaar zorgt voor een spanningsveld waar de planner zich in bevindt. De professionele planner adviseert en ondersteunt het management tevens functioneert de planner als klankbord voor het personeel. 

 

 

Er wordt niet voor niks gezegd dat de planner de spin in het web is. Het is een dagelijkse uitdaging om een goede balans te vinden als personeelsplanner tussen al deze aspecten.

opdrachtgevers

  • IMG_1125.JPG
  • SAOA.png

KVK nummer : 67601006                                                                                                                 

webbeheerder susan van Vliet                                                                                  

 

© 2017 Adviesbureau Personeelsplanning van Vliet